Turistika se psem - užijte si to spolu

Pes je nejlepším společníkem člověka, a určitě to nesmírně sedí na trávení skutečně kvalitních společných volných chvil, kdy si rozumíte i bez zbytečných slov. Turistika a pes prostě patří k sobě! Pes je na túře skvělým společníkem a to zejména v případě, že rádi jezdíte do přírody sami, bez společnosti jiných lidí, abyste si doplnili duševní (i fyzické) síly. Nemyslíte? Během delší či kratší túry je dobré mít s sebou správné vybavení, které vás příliš nezatíží ale udrží vás a vašeho společníka v příjemné pohodě. 

 

Jakou výstroj budete potřebovat? 

K základní výbavě určitě patří kvalitní postroj pro psa, obojek, vodítko pro psa s možností upnutí kolem vašeho pasu, což Vám zaručí volnost vašich rukou. Skvělým doplňkem je i běžecký pásdo kterého si můžete odložit i ty nejnutnější drobnosti. V letních horkých dnech oceníte i chladící vesty pro psy, které vám prodlouží bezproblémový pobyt venku.

 

 Batoh pro psy Ruffwear Singletrak™ Pack

Díky dvěma vestavným a skládatelným lahvím (měchům) na vodu o objemu 0,6L, dvěma kapsám na drobnosti či pamlsky a pěti bodům přizpůsobení, je tento batoh pro psy Ruffwear Singletrak™ Pack skvělou volbou pro vaše společné jednodenní výlety do přírody.

Batoh pre psy Ruffwear Singletrak™ Pack

Batoh pro psy Ruffwear Commuter™ Pack

Batoh pro psy Commuter Pack je klasický každodenní batoh s čistým, tradičním designem, který má všechny funkce, které od Ruffwear očekáváte. Je určen pro každodenní použití, které psům umožňuje efektivně přenášet zásoby jídla nebo jiných denně využívaných potřeb..

Batoh pre psy Ruffwear Commuter™ Pack

 

 

 Vodítko pro psy Ruffwear Slackline Leash 

Vodítko pro psy Ruffwear s nastavitelnou délkou, které může být držené v ruce nebo kolem pasu. Nastavitelná délka 1,8 až 1,1 m je výhodou nakolik se vodítko přizpůsobí podle nutnosti. Integrované reflexní prvky udržují lidi a psy viditelné při slabém osvětlení ..

voditko pre psa Ruffwear Slack line

Vodítko pro psy Ruffwear Ridgeline™ Leash

Vodítko pro psy Ridgeline Leash má jedinečnou NATAHOVACÍ vlastnost, kterou zajišťují Wavelength™. Díky nízko-profilovému zapínání Crux Clip™ je Ridgeline vodítko pevné a bezpečné a spolu s kompaktním designem snadno zapadne do jakékoliv kapsy.

voditko pre psa Ridgeline™ Leash

 

 

 

ilustracia tien

 

Pokud se pohybujete v přírodě je více než vhodné být viditelný. A toho dosáhnete díky postrojům ve vysoce viditelné barvě. Možná se vám sejde i pás na upevnění vodítka a v případě nutnosti vaše ruce zůstávají volné! Výhodou dobrého pásu na běh či turistiku se psem je, že máte dostatek úložného místa na všechno, co pro psa a pro sebe potřebujete bez zbytečné zátěže. Do úložných prostorů si můžete dát klíče či speciální misku na vodu pro psa, sáčky na exkrementy, případně mobil nebo hotovost či platební karty.

 

pas na behanie

pas na behanie  

 

Miska pro psa Ruffwear Trail Runner™ Bowl

Tato minimalistická miska pro psy je vyrobena z plně vodotěsné tkaniny. Je ideální pro doplnění tekutin a energie na vašich společných cestách. Jednoduchá konstrukce usnadňuje její čištění a skladování. Konstrukce misky je vyrobena s jednou stěnou pro její snadné čištění.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

Ultralehká miska, která je sbalitelná do sebe pro dokonalou přenosnost. Inspirovaná běžci a je určena pro ty, kteří se snaží zbavit každého nepotřebného místa či gramu hmotnosti navíc. Dá se zapnout do kapsy pásu Trail Runner™, stejně se vejde do většiny oděvů na běhání. 

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

 

  Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

ilustracia tien

 

 

Zima, déšť ani teplo vás nemůže zastavit

Pokud plánujete turistiku v horkém létě, zvažte obléct psa do ochranného chladícího oděvu, který snižuje jeho teplotu během pohybu, aby se nepřehřál.

 

Chladící vesta pro psy Ruffwear Jet Stream™

Efektivně chladí psi během lehkých a rychlých no vysoce intenzivních dobrodružstvích pomocí stínění a odpařování vody.

.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Chladící vesta pro psy Swamp Cooler™

Poskytuje ochranu před sluncem, přičemž chlazení zabezpečuje odpařováním vody. Chladicí vesta Swamp Cooler efektivně ochlazuje v horkých klimatických podmínkách.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Swamp cooler™

 

Jak chlazení pomocí vypařování funguje?

Viz v praxi: Pomocí technologie tepelného zobrazování FLIR výrobce Ruffwear podrobil své chladící oděvy testu..

Před: Vnější teplota psa před nasazením chladícího oděvu byla 41°C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Po: Vnější teplota psa po nasazení chladícího oděvu byla 23,5°C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 

Přečtěte si náš článek "Běhání se psem - chladící vesty pro psy, výstroj na horké letní dny

 

ilustracia tien

 

Totéž platí pro zimní turistiku, kde doporučujeme kvalitní například softshelové oblečení pro psy nebo zateplené bundičky. A pokud venku prší sejde se něco nepromokavé.

 Bunda pro psy Ruffwear Overcoat Jacket

Tato zimní bunda vestového stylu je vyrobena z pevných a odolných materiálů, aby vydržela i s tím nejaktivnějším psem v nejnáročnějším prostředí. Větru a vodě odolná vnější tkanina chrání před drsnými povětrnostními podmínkami, zatímco vnitřní recyklovaná polyesterová flísová podšívka udržuje tělesné teplo.

Zimná bunda pre psy Ruffwear Overcoat Jacket

Bunda pro psy Ruffwear Quinzee jacket

Zimní bunda pro psy Ruffwear Quinzee™ Jacket je teplá a odolná proti povětrnostním vlivům. Bunda díky použití syntetické izolace poskytuje teplo v extrémně chladných nebo nepříznivých povětrnostních podmínkách. Bunda je pro uskladnění snadno sbalitelná do své integrované kapsy. Obsahuje reflexní lem a úchyt na světlo.

Zimná bunda pre psy Quinzee jacket

 

 

ilustracia tien

 

 

Náročný terén?

Ani ten Vás nezastaví. V náročném terénu nebo v extrémních teplotách oceníte, "překvapivě", i boty pro psa. Vždyť i vy jste si zvolili na turistiku tu správnou ochranu vašich nohou, určitě se tedy sejde i vašemu čtyřnohému kamarádovi. Psí tlapky jsou citlivé, pokud nejsou na dlouhé túry zvyklé, a to zejména v náročném terénu. Oceníte je ale i na rozpáleném povrchu (kameny či chodníky ve městech). Poranění tlapky je velmi nepříjemné a v případě, že se to psovi stane, turistika se více méně ihned končí.

 

 

topanky pre psov

Boty pro psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Tyto vysoce výkonné boty mají robustní a odolnou podrážku Vibram navrženou společností Ruffwear, která poskytuje výjimečnou trakci v různém terénu. Dýchatelná síťovina poskytuje ventilaci a udržuje nečistoty a špínu od tlapek.

Outdoorová obuv pre psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Boty pro psy Ruffwear Summit Trex

Zajišťují každodenní ochranu tlapky před extrémními teplotami, abrazivními povrchy a solí. Podrážka poskytuje flexibilní trakci, zatímco vrchní část botičky je trvanlivá, odolná vůči povětrnostním vlivům a blokuje vlhkost a špínu od tlapek.

topanky pre psov Summit Trex

 ilustracia tien

 

Vysokohorská turistika?

Nahoru jste již vyšli a nyní vás čeká náročná cesta po skalách nebo jejich slaňování. V náročnějším terénu plném velkých skal a jiných překážek určitě oceníte vlastnosti podpůrného mutifunkčního postroje, pro psy, který je určený na manévrování a pomoc psům. Takovéto postroje jsou často využívané i při lavinových záchranných psech, pracovních/služebních psech. 

Slaňování je většinou nejrychlejší a často jediný způsob, jak bezpečně sjet dolů. Zde využijete speciální postroj pro psy Ruffwear Doubleback™ Harness. Jde o bezpečnostní popruhový systém, který otevírá oblasti, které byly předtím pro psy těžké dosáhnout, přičemž poskytuje zvýšenou úroveň bezpečnosti, komfortu a pohodlí.

 Postroj pro psy Ruffwear Doubleback™ Harness;

Postroj pro psy Ruffwear DoubleBack™ je bezpečnostní popruhový systém, který otevírá nové oblasti pro turistiku se psem. Postroj je navržen tak, aby bezpečně pomohl při zvedání, slaňování a spouštění psů v náročných oblastech, přičemž snese zátěž rovnající se až 900 kg nebo 8,9 kN. 

Postroj pre psy Doubleback

 

 

 Postroj pro psy Ruffwear Hi & Light™

Nízko profilovaný postroj pro vaše společné dobrodružství. Je vybaven hliníkovým upevňovacím kroužkem, ochrannou vrstvou odolnou vůči nečistotám a reflexním lemem. Je vhodný i pro ty nejmenší psí společníky, a tak je Hi&Light postoj pro psy skvělá volba pro každého pejska, který se těší na vaše výlety v přírodě.

Postroj pre psy Ruffwear Hi & Light™

Postroj pro psy Ruffwear Web Master™

Ruffwear Web Master Harness je podpůrný multifunkční postroj pro psy, který je určen k manévrování a pomoc psům při překážkách. Obsahuje pěti bodové nastavení a polstrované hrudní a břišní popruhy. Postroj je často využíván při lavinových záchranných psech, pracovních/služebních psech. 

 Predchádzajúci Predchádzajúci Postroj pre psy Ruffwear Web Master™ Harness

 

 

 ilustracia tien

Možná se zdržíte déle nebo i přes noc

Pokud plánujete několikadenní turistiku a váš pes není zvyklý na dlouhý pobyt venku, zejména přes noc, tak mu zpříjemněte pobyt vhodnou podložkou na ležení nebo skládatelným pelíškem, který ho odizoluje od chladivé a tvrdé země pro kvalitní odpočinek. Mnoho místa vám nezabere. Pro lepší viditelnost psa večer mu na obojek nebo postroj založte kvalitní světlo, abyste měli přehled, kde se nachází, pokud je volně puštěn. Po dlouhodobé aktivitě psovi může pomoci v mobilitě kvalitní přípravek na podporu kloubů! 

 

Pelíšek pro psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Je sbalitelný, odolný spací pytel pro udržení tepla, pohodlí a izolaci na cestách. Lehká syntetická izolace poskytuje teplo a ochranu před tvrdými, studenými povrchy a snadno se složí do přiloženého sáčku.

Pelech pre psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Světlo pro psa, Ruffwear - The Beacon

Je vysoce výkonné bezpečnostní světlo pro psy, které pomáhá udržovat jejich viditelnost při slabém osvětlení nebo nepříznivém počasí. Světlo je dobíjecí, obsahuje až 3 barvy a 3 režimy svícení.

 Bezpečnostné svetlo pre psa, Ruffwear - The Beacon™

 ilustracia tien

Nezapomínejte na pitný režim!

Základem pro každý typ turistiky, krátké či několikadenní a v jakémkoliv počasí je určitě voda. Vezměte si s sebou vždy dostatek pro sebe jako i pro vašeho psa. Nezapomínejte, že již mírný úbytek vody v těle způsobuje nepříjemnosti. Vyberte si vhodnou  láhev na pití pro sebe a misku pro psa. V případě, že jedete na více dnů, zvažte, zda si pes může nosit svou vodu a krmivo sám ve vlastním batohu? No nezní to dobře? A máte o zátěž méně!

 

 Batoh pro psy Ruffwear Singletrak™ Pack 

Díky dvěma vestavným a skládatelným lahvím (měchům) na vodu o objemu 0,6L, dvěma kapsám na drobnosti či pamlsky a pěti bodům přizpůsobení, je tento batoh pro psy Ruffwear Singletrak™ Pack skvělou volbou pro vaše společné jednodenní výlety do přírody.

Batoh pre psy Ruffwear Singletrak™ Pack

Láhev na vodu Kurgo Gourd Water Bottle & Bowl

Výjimečná láhev na vodu pro lidi na cestách se psy, kteří milují dobrodružství. Její hlavní část, láhev, poslouží na vodu pro vás i pro psa. Vy se z ní napijete shora. Z láhve odpojíte misku a nalijete do ní vodu pro svého čtyřnohého společníka. Vyrobena z PVC bez BPA.

Cestovná fľaša na vodu Kurgo Gourd Water Bottle & Bowl

ilustracia tien

 


Určitě si zaslouží odměnu

Za dobře zvládnuté společné aktivity psa jistě rádi odměníte v podobě dobrého pamlsku z taštičky na odměny pro psa. Pokud se psem běháváte často, pozorujte, zda netřeba upravit i krmnou dávku na den. Pokud pes hubne, zvyšte přísun kvalitního krmiva.

 

Taštička Ruffwear Stash Bag™

Ruffwear Stash Bag™ je šikovný zásobník na sáčky, který lze připojit k libovolnému vodítku Ruffwear. Taštička má obousměrný zip, vnitřní háček na klíče jako i vnitřní kapsu sloužící jako organizér pro vaše nejdůležitější věci. 

Taštička Ruffwear Stash Bag™

 

Tasticka stash Bag 

Taštička na odměny Ruffwear Treat Trader™ Bag

Taštička na pamlsky má vodotěsnou vnitřní vložku a voděodolnou vnější tkaninu pláště, která chrání pamlsky od vnějších vlivů. Taštička na pamlsky se jednoduše otevírá tahem jazýčku a její magnetický uzávěr vás ujistí o jejím zavření.

Taštička na odmeny Ruffwear Treat Trader™ Bag

 

Tasticka Treat Trader 

 ilustracia tien

 

Něco proti klíšťatům?

Paraziti číhají na nás a naše psy v každém ročním období, proto je nejlepší se před nimi vhodně bránit. Dá se jim předcházet použitím drogerieultrazvukových odpuzovačů i speciálních elektronických hřebenů. Antiparazitní šampony pro psy odpuzují klíšťata a blechy a uklidní jeho pokožku. Vůně esenciálních olejů obsažených v šamponech parazitům značně překáží. Kosmetika je navíc plná vitamínů a zajistí vašemu pejskovi lesklou srst. Ultrazvukové odpuzovače parazitů se vyrábějí ve formě přívěsků různých barev a představují ekologické řešení, zde najdete účinnou ochranu pro Vašeho čtyřnohého přítele i pro vás.

 ilustracia tien

Dbejte i na ochranu přírody

V neposlední řadě nezapomínejte na udržování čistoty okolí, kde se se svým chlupáčem nacházíte a přibalte si do výbavy i kvalitní, ekologické sáčky na exkrementyJistě vám k sáčkům poslouží i pouzdro na jejich uskladnění.

Sáčky na exkrementy Beco, 60 ks, s peprmintovou aroma, ekologické

Sáčky na exkrementy Beco, 60 ks, s peprmintovou aroma jsou ekologické a přirozeně biologicky rozložitelné. Jsou dostatečně hrubé a vejdou se do většiny pouzder na sáčky. V 1 balení je 60ks / 4 rolky po 15ks sáčků.

 

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou, ekologické

 

ilustracia tien