Běhání se psem - co se vám bude hodit - základní výbava

 

Běh se psem je skvělá aktivita na aktivní společný odpočinek, který udržuje vás i vašeho psa ve skvělé fyzické i psychické kondici!

Dobré vybavení k běhu se psem patří a vůbec toho nemusíte mít mnoho. Kvalita převýší kvantitu. Dobrý pás na běhání se psem či kvalitní postroj pro psa je určitě základem vybavení každého běžce, majitele psa. Pás uskladní všechny potřebné drobnosti, případně i láhev na vodu pro majitele jako i skladatelnou misku pro psa na vodu.

 

pas na behanie

pas na behanie  

 

Miska pro psa Ruffwear Trail Runner™ Bowl

Tato minimalistická miska pro psy je vyrobena z plně vodotěsné tkaniny. Je ideální pro doplnění tekutin a energie na vašich společných cestách. Jednoduchá konstrukce usnadňuje její čištění a skladování. Konstrukce misky je vyrobena s jednou stěnou pro její snadné čištění.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

Ultralehká miska, která je sbalitelná do sebe pro dokonalou přenosnost. Inspirovaná běžci a je určena pro ty, kteří se snaží zbavit každého nepotřebného místa či gramu hmotnosti navíc. Dá se zapnout do kapsy pásu Trail Runner ™, stejně se vejde do většiny oděvů na běhání.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

 

  Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

ilustracia tien

 

Postroj a vodítko na běhání je základ 

 

 

Základem je polstrovaný, měkký postroj pro psa, který zajistí jeho pohodlí, viditelnost v terénu a omezí možnost poranění. Postroj na běhání se psem byste měli doplnit o pevné vodítko, i když většinou možná dáváte přednost natahovacím vodítkům. Pevné vodítko nejlépe doplněné o natahovací část tzv. vodítko s amortizérem je na běh nejvhodnější, nakolik tlumí případné výkyvy při zrychlení. Vhodné je vodítko o délce 2-3m a nejlépe doplněné o reflexní prvky.

 

 Behanie so psom

 

Přečtěte si náš článek jak si správně vybrat postroj pro psy ZDE

 

 Vodítko pro psy Ruffwear Slackline Leash 

Vodítko s nastavitelnou délkou, které může být drženo v ruce nebo kolem pasu. Nastavitelná délka 1,8 až 1,1 m je výhodou, nakolik se vodítko přizpůsobí podle nutnosti.

voditko pre psa Ruffwear Slack line

Vodítko pro psy Ruffwear Flat Out Leash

Toto nastavitelné vodítko pro psy může být ručně držené nebo nošené kolem pasu. Unikátní karabina Ruffwear™ Talon Clip™ nabízí silné a bezpečné uchycení k obojku.

voditko pre psa Ruffwear Flat out

ilustracia tien

 

Chladící vesta pro horké letní dny

 

Běh dokáže být náročnou aktivitou zejména v extrémním počasí, proto pamatujte, že základem je správná hydratace ale i ochrana před přehřátím. Vy si můžete nasadit kšilt a psovi můžete pomoci při ochlazení lehkou chladící vestou, která funguje na bázi vypařování vody ze speciální tkaniny. Pes je nejlepším společníkem člověka, a určitě to nesmírně sedí na trávení skutečně kvalitních volných chvil společně, kdy si společně rozumíte i bez zbytečných slov.

 

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Chladící vesta pro psy Ruffwear Jet Stream™

Efektivně chladí psy během lehkých a rychlých no vysoce intenzivních dobrodružstvích pomocí stínění a odpařování vody.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Jet Stream™

Chladící vesta pro psy Swamp Cooler™

Poskytuje ochranu před sluncem, přičemž chlazení zabezpečuje odpařováním vody. Chladicí vesta Swamp Cooler efektivně ochlazuje v horkých klimatických podmínkách.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear Swamp cooler™

 

Jak chlazení pomocí vypařování funguje?

Viz v praxi: Pomocí technologie tepelného zobrazování FLIR výrobce Ruffwear podrobil své chladící oděvy testu.

Před: Vnější teplota psa před nasazením chladicího oděvu byla 41°C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Po: Vnější teplota psa po nasazení chladicího oděvu byla 23,5°C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 

Přečtěte si náš článek "Běhání se psem - chladící vesty pro psy, výstroj na horké letní dny

 

ilustracia tien

 

Boty pro psa na ochranu jeho tlapek

 

V náročném terénu nebo v extrémních teplotách oceníte, překvapivě, i boty pro psa.  Psí tlapky jsou citlivé, pokud nejsou na dlouhé túry zvyklé, a to zejména v náročném terénu, ale oceníte je i na rozpáleném povrchu (kameny či chodníky ve městech). Poranění tlapky je velmi nepříjemné a v případě, že se to psovi stane, turistika se více méně ihned končí. 

 

 

topanky pre psov

Boty pro psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Tyto vysoce výkonné boty mají robustní a odolnou podrážku Vibram navrženou společností Ruffwear, která poskytuje výjimečnou trakci v různém terénu. Dýchatelná síťovina poskytuje ventilaci a udržuje nečistoty a špínu od tlapek.

Outdoorová obuv pre psy Ruffwear Grip Trex Dog Boots

Boty pro psy Ruffwear Summit Trex

Zajišťují každodenní ochranu tlapky před extrémními teplotami, abrazivními povrchy a solí. Podrážka poskytuje flexibilní trakci, zatímco vrchní část botičky je trvanlivá, odolná vůči povětrnostním vlivům a blokuje vlhkost a špínu od tlapek.

topanky pre psov Summit Trex

 ilustracia tien

 

Zdržíte se i přes noc?

Pokud plánujete delší či několikadenní turistiku a váš pes není zvyklý na dlouhý pobyt venku, zejména přes noc, tak mu zpříjemněte pobyt vhodnou podložkou na ležení nebo skládatelným pelíškem, který ho odizoluje od chladivé a tvrdé země pro kvalitní odpočinek a vám nezabere ve výbavě mnoho místa. Pro lepší viditelnost psa večer mu na obojek nebo postroj založte kvalitní světlo, abyste měli přehled, kde se nachází, pokud je volně puštěný.

Pelíšek pro psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Lehká syntetická izolace poskytuje teplo a ochranu před tvrdými, studenými povrchy a snadno se složí do přiloženého sáčku.

Pelech pre psa HIGHLANDS SLEEPING BAG

Světlo pro psa, Ruffwear - The Beacon

Je vysoce výkonné bezpečnostní světlo pro psy, které pomáhá udržovat jejich viditelnost při slabém osvětlení nebo nepříznivém počasí. Světlo je dobíjecí, obsahuje až 3 barvy a 3 režimy svícení.

 Bezpečnostné svetlo pre psa, Ruffwear - The Beacon™

 ilustracia tien

 

Určitě si zaslouží odměnu

Za dobře zvládnuté společné aktivity psa jistě rádi odměníte v podobě dobrého pamlsku z taštičky na odměny pro psa. Pokud se psem běháváte často, pozorujte, zda netřeba upravit i krmnou dávku na den. Pokud pes hubne, zvyšte přísun kvalitního krmiva. 

Taštička Ruffwear Stash Bag™

Ruffwear Stash Bag™ je šikovný zásobník na sáčky, který lze připojit k libovolnému vodítku Ruffwear. Taštička má obousměrný zip, vnitřní háček na klíče jako i vnitřní kapsu sloužící jako organizér pro vaše nejdůležitější věci.

Taštička Ruffwear Stash Bag™

 

Tasticka stash Bag 

Taštička na odměny Ruffwear Treat Trader™ Bag

Taštička na pamlsky má vodotěsnou vnitřní vložku a voděodolnou vnější tkaninu pláště, která chrání pamlsky od vnějších vlivů. Taštička na pamlsky se jednoduše otevírá tahem jazýčku a její magnetický uzávěr vás ujistí o jejím zavření.

Taštička na odmeny Ruffwear Treat Trader™ Bag

 

Tasticka Treat Trader 

 ilustracia tien

 

Doplněk výživy při náročných výkonech

Po dlouhodobé aktivitě psovi může pomoci v mobilitě kvalitní přípravek na podporu kloubů. Pokud je váš pes vysoce aktivní, doporučujeme podporovat zdraví jeho kloubů pravidelně, a to přidáním extra podpory na klouby do denní dávky krmiva.

Žvýkací tablety na podporu kloubů pro psy, VET´S BEST

Vet´s Best žvýkací tablety na podporu kloubů jsou doplňkem pro psy, který pomáhá podporovat normální, zdravou chrupavku, pojivovou tkáň a mobilitu kloubů. Přírodní složky jsou vědecky optimalizovány pro lepší absorpci a trávení, aby tak mohly maximalizovat svou účinnost. Jsou vhodné pro velké plemenné psy a psi malého plemene starší než 1 rok a obzvláště dobré pro seniory.

Žuvacie tablety na podporu kĺbov pre psy, VET´S BEST ilustracia tien

 

 

Dbejte i na ochranu přírody

A nezapomeňte na sáčky na exkrementy, které udržují naše přírodní prostředí příjemné, voňavé a nerozkládají se 1000+ let! Vyberte si rozložitelné sáčky v eko kvalitě.

Sáčky na exkrementy Beco, 60 ks, s peprmintovou aroma, ekologické

Sáčky na exkrementy Beco, 60 ks, s peprmintovou aroma jsou ekologické a přirozeně biologicky rozložitelné. Jsou dostatečně hrubé a vejdou se do většiny pouzder na sáčky. V 1 balení je 60ks/4 rolky po 15ks sáčků

Vrecká na exkrementy Beco, 60 ks, s pepermintovou arómou, ekologickéilustracia tien

 

 
Podívat se na komplet nabídku