Dvířka pro psy - Jak si správně vybrat dvířka pro psa a kočku?

 

 

 

 dvierka


Brix chce zůstat doma...pak chce vyběhnout ven...pak se chce vrátit...a opět chce vyběhnout ven...

 

Pokud máte neposedného pejska či prostě chcete poskytnout domácímu miláčkovi co nejvíce volnosti, mohli byste se zamyslet nad koupí přechodných dvířek. Nejprodávanější značka přechodných dvířek na světě PetSafe - dvířka Staywell® nabízí nejrůznější možnosti výběru dvířek tak, aby vyhovovaly potřebám vaší domácnosti. Ať už hledáte dvířka pro kočku nebo pro velkého psa...stačí si jen vybrat.


 

 Co třeba před koupí dvířek zvážit ?

 

Velikost - samozřejmě je třeba vybrat si dvířka podle váhy kočky/psa avšak velmi důležité je vybrat si dvířka, kterých šířka a výška je větší než nejširší a nejvyšší část těla kočky/psa. Správnou výšku dvířek zjistíte tak, že (zejména) psa změříte v kohoutku.

Design - PetSafe dvířka - Staywell - se dají nainstalovat do různých druhů dveří, plastu, kovu, skla a dokonce i do stěny. Před koupí dvířek tedy zvažte kam je chcete umístit - vyberte si správnou povrchovou úpravu (bílé, dřevo, hliník) a nezapomeňte si změřit tloušťku materiálu kam budete dvířka instalovat (např. instalace do stěny si může vyžadovat instalaci extra tunelu, který je možné objednat k dvířkům). Standardně ale platí, že většinu dvířek můžete bez zakoupení extra tunelu nainstalovat do materiálu o tlouštce přibližně 3,5 - 4 cm.

Možnosti uzamykání - Chcete běžné "lítačky" bez speciálního uzavírání nebo chcete nejmodernější technologii, která povolí otevření dvířek pouze psovi či kočce se speciálním infra-red klíčem, magnetickým klíčem, či dokonce čipem Vašeho zvířátka?

 

tien

 

 

Dostupné možnosti uzamykání dvířek:

 

» dvířka - s vnitřní bariérou - Dvířka se plně uzavírají zásuvnou bariérou pouze zevnitř.

 

Dvířka pro psy - s manuálním uzamykáním ZDE

 

» dvířka se čtyřsměrným manuálním systémem - který lze nastavit na provoz: otevřené, zavřené, pouze dnu, pouze ven

 


» magnetická dvířka pro psy - Dvířka se otevřou pouze zvířátku s magnetickým obojkem

 

Magnetická dvířka pro psy - s manuálním uzamykáním ZDE

 

 

 

» dvířka pro psy s infra-red technologii - Dvířka se otevřou pouze zvířátku s magnetickým obojkem

 

Dvířka pro psy - s infra red uzamykáním ZDE

 


» dvířka pro psy s čipem - na čip - čipová technologie - Dvířka se otevřou pouze zvířátku, které má elektronický čip. Dvířka se dají naprogramovat na více zvířat s elektronickými čipy. Zvířátko nemusí nosit žádný obojek.

 

Dvířka pro psy na čip ZDE

 

tien

Čeho se třeba před koupí dvířek pro psa a kočku vyvarovat?

 

Nekupujte dvířka, která jsou pro psa nebo kočku příliš těsná či příliš velká.

Pokud kupujete dvířka pro štěňátko, zvažte velikost do jaké doroste. Pokud kupujete dvířka pro středně velkého nebo velkého psa, zvažte jak jeho výšku tak i šířku - některé dvířka nemusí mít dostatečnou šířku vnitřního otvoru, aby pes pohodlně prošel.

 Před koupí dvířek pro psa a kočku správně změřte velikost Vašeho pejska nebo kočky, abyste předešli nechtěným úrazům při jejich používání či starostem s vrácením nebo vyměňováním zboží prodejci.

 I když dvířka poskytují vašemu domácímu miláčkovi a také vám volnost a pohodlí, nezapomínejte zejména s pejskem trávit společné chvíle. Nezapomínejte, že pokud se mu nebudete dostatečně věnovat, bude mít tendence najít si jiné, možná destruktivní a nevítané aktivity ve vašem domě, bytě či na zahrádce. Nic nenahradí denní procházky či běhání s oblíbenou osobou...

tien

 

Trénink na používání dvířek pro psa a kočku

     
dvierka
PetSafe TIP:

Naši domácí mazlíčci se neučí, aby svou potřebu vykonávali venku - oni si jen zvyknou, že dělají potřebu venku. Vždy když zvířátko vykoná potřebu venku úspěšně, tento zvyk se prohlubuje. Pokud cestujete a umístíte zvířátko v těsném prostoru jako je voliéra, zvyk dělat potřebu venku - mimo svého prostoru -se může narušit a někdy to může způsobit problémy v dalším tréninku.

 

Většina domácích mazlíčků si na dvířka zvykne skoro ihned, ale někdy se stává, že je zvířátko z dvířek trošku nervózní. Postupováním podle následujících kroků při představování dvířek můžete využít jejich potenciál naplno. Nejdůležitějším pravidlem je, abyste byli se zvířátkem trpěliví. Nespěchejte. Nechte zvířátko, aby si samo uvědomilo, že může dvířka použít na přechod z a do domu.

Netlačte zvířátko přes dvířka násilím, může se vylekat. Mnoho majitelů domácích mazlíčků si zakoupí dvířka při stěhování. Pokud jste se i vy právě přestěhovali, před montáží dvířek se ujistěte, že se zvířátko cítí v novém prostředí komfortně.

Když jsou již dvířka nainstalována, nechte flap na jistý čas otevřený. Dvířka můžete zalepit např. krepovou páskou o vrch povrchu kam byly nainstalována. Ujistěte se však, že se flap nemůže náhodou sám odlepit a spadnout. Snažte se motivovat zvířátko, aby dvířka používalo.

Psi i kočky se dají vycvičit na používání dvířek v rámci několika hodin. Učí se pomocí opakování, motivace a pomocí hry. Proč by dvířka nemohla být součástí zábavné hry s vaším miláčkem? Zkuste například házet přes dveře míček. Vždy pejska či kočku pochvalte za správné použití dvířek. 

 

tien

 

baner_dvierka