Běhání se psem - Chladící vesta pro psy - výstroj na horké letní dny

 

S příchodem letních dnů máme více chuti trávit čas venku, ale některé dny mohou být na společné vycházky s našim chlupatým kamarádem zkrátka příliš horké. Přehřátí organismu může být nebezpečné nejen pro nás lidi, ale i pro psy. Navíc, pokud pes nemá dostatečně tlustou nebo hustou srst, může mít popáleniny na kůži podobně jako lidé při delším nechráněném pobytu na slunci.

Dá se tomu předejít celkem jednoduše a pro psa přirozeně tak, že v nejvyšších vedrech během dne pes prospí v chladivem stínu. Ale horké počasí nás od aktivit nemusí přece odradit!

Výrobci produktů pro psy myslí i na takové situace, a my vám proto můžeme nabídnout speciální vybavení na letní vycházky skutečně bez obav. Oblečení, které chladí pomocí vypařování od Ruffwear Swamp Cooler™ nebo vesta Ruffwear Jet Stream™ jsou ideálními pomocníky pro efektivní chlazení psa v letních vedrech.

 

Jak chlazení pomocí vypařování funguje?

 

Když vyjdete z jezera či ze sprchy, můžete si všimnout příjemný, chladivý pocit, kdy vaši mokrou pokožku začíná chladit okolní vzduch. Stejně funguje i chlazení pomocí potu u lidí. Jelikož psi se dokáží chladit pouze pomocí dechu, je nutné jim s tím pomoci, pokud si chceme společné chvíle v bezpečí užít.

Chladicí oděvy pro psy vytvářejí stejný efekt chlazení pomocí vypařování tekutiny tím, že spojují vnější vrstvu oděvu, která usnadňuje odpařování, střední vrstvu oděvu, která drží vodu na odpařování a pohodlnou vnitřní vrstvu oděvu, která přenáší chladící efekt na psa!

Viz v praxi: Pomocí technologie tepelného zobrazování FLIR výrobce Ruffwear podrobil své chladící oděvy testu. 

 

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

 Na obrázku je vidět, že Ellie (pes) na svých dobrodružstvích vůbec nezpomaluje a s vybavením od Ruffwear ani nemusí!

Před: Vnější teplota Ellie před nasazením chladicího oděvu byla 41°C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Po: Vnější teplota Ellie po nasazení chladicího oděvu byla 23,5°C.

Chladiaca vesta pre psy Ruffwear

Takže, jaký je rozdíl mezi oděvem Ruffwear Swamp Cooler™ a vestou Ruffwear Jet Stream™?

Oba  produkty používají stejnou technologii vypařování, ale jsou určeny pro různé činnosti.

Swamp Cooler je výborná například na turistiku, chůzi, kempování a více neformálních aktivit. Má otvor na vodítko, takže se dá nosit na postroji.

Vesta Ruffwear Jet Stream je navržena pro rychlé a snadné výlety, jako je kratší běžecká trasa nebo horská cyklistika. Má zapínání na boční zip a dobře se hodí pod postroj nebo batoh pro psa. Lehká a elegantní vesta Jet Stream využívá speciální materiál spandex, který chrání záda psa před UV zářením, zatímco třívrstvý chladící panel oděvu poskytuje efektivní chlazení odpařováním.

 

Oba oděvy Swamp Cooler i Jet Stream mají hodnocení UPF 50+, což znamená, že ochrání světlé a krátkosrsté psy před opálením.

 

Ochrana tlapek v horkém počasí

Horké počasí znamená, že je horký i chodník, který může zranit i tlapky psa a to zejména ve městech, pokud nemáte jinou možnost a musíte na své výlety do města vzít i vašeho pejska. Rozpálený chodník nebo asfalt může místy dosáhnout teploty až 80°C a už krátká procházka po něm může mít pro psa strašné a bolestivé důsledky! 

 

Psík s poranenou labkou

 

Doporučujeme proto používat také boty Ruffwear, a to speciální typ Grip Trex™ na ochranu tlapek při chůzi na horkých površích. Boty pro psa Grip Trex jsou vyrobené s gumovou podrážkou Vibram, která zajišťuje skvělý záběr na každém terénu a prodyšný síťovinový povrch, který zajištuje větrání a udržuje nečistoty pryč od tlapky. Boty pro psa Ruffwear Grip Trex jsou proto skvělou volbou na léto!

Dodatečně, určitě nezapomeňte na nabídku dostatečného množství vody pro vašeho psa během horkých dnů.  Nám se skvěle osvědčila například miska Ruffwear Tail Runner Bowl, nakolik je lehounká, zabírá skutečně minimum místa (dáte si jí jednoduše do kapsy) a nepromokne za žádných okolností!

 

Miska pro psa Ruffwear Trail Runner™ Bowl

Tato minimalistická miska pro psy je vyrobena z plně vodotěsné tkaniny. Je ideální pro doplnění tekutin a energie na vašich společných cestách. Jednoduchá konstrukce usnadňuje její čištění a skladování. Konstrukce misky je vyrobena s jednou stěnou pro její snadné čištění.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

Ultralehká miska, která je sbalitelná do sebe pro dokonalou přenosnost. Inspirovaná běžci a je určena pro ty, kteří se snaží zbavit každého nepotřebného místa či gramu hmotnosti navíc. Dá se zapnout do kapsy pásu Trail Runner™, stejně se vejde do většiny oděvů na běhání.

Miska pre psa Ruffwear Trail Runner™ Bowlt

ilustracia tien

 

 
Podívat se na komplet nabídku