Obojky proti štěkání – Poradíme, jak si vybrat ten správný

 

 

U psů je normální, že štěkají. Vždyť takto dávají najevo svému pánovi, že někde v blízkosti je nebezpečí nebo se jen snaží ochránit a hlídat váš domov. Občas se však děje, že z občasného štěkání se stane časté, dokonce neustále štěkání, z něhož se později vyvine psí zlozvyk. S tímto nešvarem je velmi obtížné bojovat a efektivně jej pejska zbavit bez účinné pomůcky. Obojky proti štěkání představují bezpečný nástroj, pomocí kterého vašemu miláčkovi ukážete hranice, kdy štěkat může a kdy to již není žádané. Ptáte se, jaké druhy obojků proti štěkání existují a jak vybrat ten správný protištěkací obojek?

Proč váš miláček štěká? Každý pejsek čas od času zaštěkne. Avšak toto chování by nemělo přerůst v obtěžování vás či vašich sousedů. Právě proto je velmi užitečné již od útlého věku pejska ho učit povelu "ticho", aby dokázal omezit své štěkání, avšak není dobré ho úplně potlačit. Nechtěné štěkání se u pejsků může objevovat z různých důvodů - když se cítí sami a opuštění, mají strach či jen reagují na okolní zvuky, které slyší. Zatímco jste při něm, je dobré mu dát povelem "ticho" najevo, že tento štěkot není požadovaný. Avšak jakmile zavřete dveře bytu a pejsek odstartuje svou štěkací ódu, je ten nejlepší čas na obojek proti štěkání.

 

Jak obojky proti štěkání fungují?

Ptáte se, jak může nějaký obojek vyřešit neustálé štěkání a vytí mého psa? Jednoduše! Všechna zařízení a obojky proti štěkání jsou aktivovány chováním psa. Znamená to, že se pes vždy může vyhnout nepříjemné korekci upravením svého chování. Pes vždy kontroluje vysílání korekce - ne majitel psa. Takto se pes učí méně nebo vůbec neštěkat, a tak se vyhnout korekci.

Obojek proti štěkání detekuje štěkání a aktivuje se výhradně pomocí vibračního senzoru. Obojek je aktivován vibracemi při prvním zaštěkání, následně vydá první varovný zvukový signál. Pokud pes opětovně zaštěká, obojek vyšle korekci, která může být podle typu obojku statická, vibrační, sprejová nebo zvuková. U většiny protištěkacích obojků se intenzita varovných signálů stupňuje, pokud pes nepřestává štěkat. Prémiové značky nabízejí i kvalitnější technologie, které vám pomohou nejen při štěkání psa ale i při vytí.  Obojky proti vytí naleznete ZDE

Jak si správně vybrat obojek proti štěkání.

Chcete-li se rozhodnout, které řešení a který obojek proti štěkání je pro vás a vašeho psa správný, zvažte hlavně, jaký typ korekce preferujete, váhu psa a temperament vašeho psa. Jednotlivé obojky proti štěkání se liší různými funkcemi a technologiemi. Máte velkého nebo malého psa? - oceníte obojky proti štěkání určené hlavně podle váhy psů. Nejen štěká, ale také vyje - obojky proti vytí jsou právě pro vás. Chci obojek pro jednoho psa nebo statickou jednotku proti štěkání pro více psů?

 Faktory, které je třeba zvážit při výběru obojku proti štěkání

psy

Jak si vybrat obojky proti štěkání podle velikosti psa

Většina výrobců při obojcích proti štěkání v dnešní době uvádí takzvané univerzální použití pro všechna plemena a velikosti psů. Avšak při prémiových značkách jako PetSafe nebo SportDOG výrobce speciálně vyvinul i modely pro malé a velké psy.

Univerzální obojky proti štěkání – pro všechna plemena a velikosti:

 

Jedná se o obojky proti štěkání, u kterých výrobce uvádí univerzální použití pro všechny rasy a velikosti psů. Ze zkušenosti vám radíme, abyste se více méně řídili podle váhy a velikosti obojku. Aby se Vám nestalo, že na malé plemeno si koupíte obojek s váhou více než 100 g.

Obojky proti štěkání pro malé psy

 

Jedná se o obojky proti štěkání speciálně vyvinuté pro malé psy. Kromě menší váhy obojku je mnohem důležitější, že výrobce speciálně upravil obojek pro malá plemena. Jedná se buď o softwarové nastavení, nebo o intenzitu korekce, která je upravena právě na menší plemena psů. V případě, že máte plemeno pejska do 8 kg, jednoznačně doporučujeme si vybrat právě tento typ obojku proti štěkání.

Obojky proti štěkání pro velké psy

 

Jedná se o obojky proti štěkání speciálně vyvinuté pro velké psy. Více méně platí vše, co je popsáno při obojcích pro malé psy až na ten rozdíl, že výrobce je speciálně vyvinul pro velká plemena. Kromě váhy obojku, softwarového nastavení se jedná i o možnost si nastavit větší intenzitu korekce.

Zde je důležité si uvědomit, že obojky proti štěkání pro velké psy je možné použít i pro menší plemena - hlavně ty tvrdohlavější, kde si potřebujete nastavit intenzivnější korekci, pokud je to nutné.

 

ilustracia tien

 

obojky proti štekaniu s ultrazvukovou korekciou

 

Jak si vybrat obojky proti štěkání podle korekce

 

 

ikona ultrayvuk» ULTRAZVUKOVÉ OBOJKY PROTI ŠTĚKÁNÍ - S ULTRAZVUKOVOU KOREKCÍ

Obecně jde sice o málo efektivní formu, pokud ovšem máte poslušného pejska, který není příliš tvrdohlavý, rychle se učí a osvojuje si určité modely chování, bude mu stačit i zvukový signál ve vysokých frekvencích. Přístroj je bezpečný a pes slyší jen nepříjemný zvuk. Sluch je 100 % chráněn.

Nabídka obojků s tímto typem ultrazvukové korekce najdete:  ZDE

________________________________________

» VIBRAČNÍ OBOJKY PROTI ŠTĚKÁNÍ - S VIBRAČNÍ KOREKCÍ

Prostřednictvím nízkofrekvenčních vibrací cítí pes mírně "mravenčení" v oblasti hlasivek, tedy na spodní části krku. Jde o poměrně efektivní způsob při omezování štěkání, který je vhodný pro malá i střední plemena. V případě velkých psů by však efekt nemusel být dostačující.

Nabídka obojků s tímto typem vibrační korekce najdete:  ZDE

________________________________________

 » SPREJOVÉ OBOJKY PROTI ŠTĚKÁNÍ - SE SPREJOVOU KOREKCÍ

Obojek, v případě štěknutí, vystříkne citronelový nebo bezpachový sprej, který je pro zvíře nepříjemný. Při tomto způsobu se nedá jednoznačně určit, jak pes zareaguje. Bázlivý typ si určitě uvědomí, že ho čeká něco nepříjemného, avšak odvážný a hravý by nemusel "pochopit", že jde o způsob, který ho má odnaučit štěkat.

Nabídka obojků s tímto typem sprejové korekce najdete:  ZDE

________________________________________

ikona staticka korekcia» OBOJKY PROTI ŠTĚKÁNÍ SE STATICKOU KOREKCÍ

Nejefektivnější způsob zamezení štěkání je statická korekce, která prošla mnoha výzkumnými procesy a stále se jeví jako nejlepší způsob odvykání psa štěkat. Obojek využívá impuls statické elektřiny vysílané ze dvou kontaktů. Stejně jako všechny ostatní druhy, je maximálně bezpečný a na výběr máte několik stupňů korekce, v závislosti na velikosti i plemenu.

Nabídka obojků s tímto typem statické korekce najdete:  ZDE

ilustracia tien

 

ilustracia

Jak si vybrat obojky proti štěkání podle technologie

 

 

V dnešní době jsou u prémiových značek jako PetSafe nebo SportDOG dostupné i vylepšené softwarové technologie, které vám zaručují lepší detekci štěkání, přizpůsobují se temperamentu psa, a tím zaručují efektivnější fungování pro vašeho pejska. Zde je dobré si uvědomit, že každý obojek proti štěkání je aktivován vibračním senzorem. To znamená, že se aktivuje pouze tehdy, když zachytí vibrace z hlasivek toho pejska, na kterém je nasazen.

» TECHNOLOGIE „PERFECT BARK TECHNOLOGY“

»Technologie PerfectBark™ Technology - Kromě vibračního senzoru se využívá i mikrofon. Jde o duální detekci, která kombinuje vibrace a mikrofon na eliminaci falešných spouštěcích signálů. Tato exkluzivní technologie zaručuje, že se obojek aktivuje a vydá korekci pouze v případě, pokud zachytí vibrace z hlasivek psa i zvuk při štěkání nebo i při vytí.

Tento způsob detekce je vhodný nejen na běžné štěkání ale také proti vytí. Někdy je možné, že pokud pes vyje a neštěká, klasický obojek jen s vibračním senzorem nedokáže efektivně detekovat vibraci hlasivek, a tím pádem se aktivovat. To znamená, že obojky proti štěkání s PerfectBark™ technologií jsou vhodné i proti vytí.

Obojky proti běžnému štěkání najdete:  ZDE

Obojky proti vytí (s PerfectBark™ technologií) najdete:  ZDE

 

 ________________________________________

» TECHNOLOGIE „TEMPERAMENT LEARNING“

Tato technologie umožňuje obojku, aby se automaticky přizpůsobil temperamentu psa, a vyslal tak co nejméně a co nejúčinnějších korekcí. Obojek si jednoduše zapamatuje, jak silná úroveň korekce je nutná pro daného psa, aby přestal štěkat. Při další aktivaci obojku štěkáním psa se obojek spustí buď na této úrovni nebo o úroveň níže. Takový výcvik je pro psa nejúčinnější a vytouženého efektu se dosáhne nejrychleji. Žádoucím výsledkem je, aby pejsek pochopil, že pokud mu majitel založil obojek proti štěkání, tak si nepřeje, aby štěkal. To znamená, že se korekce následně spouštějí už minimálně nebo vůbec.

ilustracia tien

 

Jak si vybrat obojky proti štěkání podle kvality výrobce

 

 

Hodnocení kvality produktu a jeho výrobce je vždy tak trochu subjektivní věc. Samozřejmě, pokud se výrobek poškodí, tak je zkažený, avšak pokud chceme hodnotit kvalitu provedení výrobku, spolehlivost technologie a při obojcích proti štěkání i kvalitu dostupných manuálů, návodů na výcvik a použití výrobku, je vždy sporné, kdo vám hodnocení poskytuje. My Vám chceme zprostředkovat informaci o organizaci, která sdružuje nejvýznamnější výrobce elektronických zařízení.

 

ECMA™ - The Electronic Collar Manufacturers Association™

ECMA

Filozofií a cílem organizace ECMA ™ je vyvíjet produkty, které podporují dobré životní podmínky zvířat a zlepšují komunikaci a vztahy vlastníků s jejich domácími mazlíčky. Zlepšením komunikace mezi domácími zvířaty a jejich majiteli se zároveň upevňuje jejich vzájemný vztah. Členové této organizace se zavázali dodržovat standardy kvality výrobků, jejich humánnosti a bezpečnosti pro zvířata. Poskytováním a udržováním nejaktuálnějších výcvikových postupů, důkladně zpracovanými uživatelskými příručkami a manuály, umožní vlastníkům efektivně, zodpovědně a humánně používat výcvikové elektronické systémy.

Jinými slovy, výrobce, který je členem této organizace se kromě dodržování standardu kvality výrobků, jejich humánnosti a hlavně bezpečnosti pro zvířata, zavazuje poskytovat odborné a důkladné příručky a manuály, které zajistí správné používání elektronických zařízení.

 

ilustracia tien

 

ilustracia

Jak si vybrat obojky proti štěkání podle značky

 

V dnešní době je na trhu množství výrobců a značek, které nabízejí různé typy a různé kvality obojků proti štěkání. V naší nabídce najdete jen ověřené značky.

________________________________________

Obojky proti štěkání Petrainer

logo PetRainer

Jedná se o obojky proti štěkání od čínského výrobce iTronic. Jsou velmi cenově přístupné a poměrně spolehlivé. Jsou určeny hlavně pro zákazníky, kteří nevyžadují pokročilé technologie a jsou cenově orientováni.

Výrobce Petrainer není členem organizace ECMA.

________________________________________

Obojky proti štěkání Numaxes

ECMA

logo numaxes

Jedná se o obojky proti štěkání od evropského - francouzského výrobce Numaxes. Od tohoto výrobce máme poměrně širokou nabídku od základních modelů až po prémiové modely. Jedná se o velmi kvalitní zařízení.

Výrobce Numaxes je členem organizace ECMA, což vám zaručuje kvalitu a spolehlivost nezávadnosti výrobků na zdraví vašeho psa.

 

 ________________________________________

Obojky proti štěkání Garmin

Jedná se o obojky proti štěkání od amerického výrobce Garmin. Značku Garmin asi není třeba blíže představovat. Jedná se o kvalitní obojky proti štěkání, na které se můžete vždy spolehnout.

Výrobce Garmin není členem organizace ECMA

 ________________________________________

Obojky proti štěkání PetSafe ECMA

PetSafe logo

Jedná se o obojky proti štěkání od amerického výrobce Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačně největší světový výrobce elektronických zařízení. Je největší inovátor v daném segmentu a je držitelem značek PetSafe a SportDOG. Obojky proti štěkání PetSafe se vyznačují velkou kvalitou a v nabídce máme od základních modelů i prémiové modely s pokročilými technologiemi. Značka PetSafe má v nabídce všechny dostupné typy korekce jako je ultrazvuková, vibrační, sprejová a statická korekce.

Výrobce Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladatelem a členem organizace ECMA, což vám zaručuje kvalitu a spolehlivost nezávadnosti výrobků na zdraví vašeho psa.

 ________________________________________

Obojky proti štěkání SportDOG ECMA

logo SportDOG

Jedná se o obojky proti štěkání od amerického výrobce Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačně největší světový výrobce elektronických zařízení. Je největší inovátor v daném segmentu a je držitelem značek PetSafe a SportDOG. Obojky proti štěkání SportDOG se vyznačují velkou kvalitou a jsou určeny pro profesionální a náročné použití. Jako jediné na trhu mají obojky SportDOG plnou vodotěsnost s garancí na tlak až do hloubky 7,5m. V nabídce máme všechny modely s pokročilými technologiemi.

Výrobce Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladatelem a členem organizace ECMA, což vám zaručuje kvalitu a spolehlivost nezávadnosti výrobků na zdraví vašeho psa.

 

ilustracia tien

 

 
Podívat se na komplet nabídku
 

 

 

obojky proti stekaniu