OBOJKY PROTI ŠTĚKÁNÍ - ČASTO KLADENÉ OTÁZKY   

 

 

Jak si vybrat obojek proti štěkání?

 

Chcete-li se rozhodnout, které řešení a který obojek proti štěkání je pro vás a vašeho psa správný, zvažte hlavně, jaký typ korekce preferujete, váhu psa a temperament vašeho psa. Jednotlivé obojky proti štěkání se liší různými funkcemi a technologiemi. Máte velkého nebo malého psa? - oceníte obojky proti štěkání určené hlavně podle váhy psů. Nejen štěká, ale také vyje - obojky proti vytí jsou právě pro vás. Chci obojek pro jednoho psa nebo statickou jednotku proti štěkání pro více psů.

 


Radám a postupům jak si správně vybrat obojek proti štěkání se věnujeme v našem článku "Jak si správně vybrat obojek proti štěkání    ZDE"

 

Obojky proti štěkání se liší funkcemi a technologiemi. Máte velkého nebo malého psa? Přečtěte si naše rady, jak si vybrat správný obojek proti štěkání.

ilustracia-stekanie

 

Jak odnaučit psa štěkat?

Většinou se stává, že jen slovní povel nestačí. Zvíře se během štěkání dostává do jakéhosi transu, ve kterém ho nic jiného nezajímá jen objekt, člověk či situace, na kterou se právě zaměřil. Pokud nedokážete svého miláčka sami odnaučit tomuto zlozvyku, máte dvě možnosti. Buď se svěřit odborníkovi, cvičiteli, který se s ním popere nebo vsadit na ověřený a účinný obojek proti štěkání.


 

Mám více psů – který obojek proti štěkání je ten správný?

V případě, že vám štěkají všichni psi, můžete zvážit použití statické jednotky proti štěkání, která vysílá ultrazvukovou korekci, kterou slyší všichni psi.

Pokud vám štěká ze skupiny jen jeden pes, doporučujeme použít obojek proti štěkání, který se bude spouštět pouze tomu psovi, který štěká. Tím dosáhnete, že ostatní psi nebudou omezováni.

 


 

Je možné, že se můj pes naučí neštěkat jen tehdy, když má založen obojek proti štěkání?

 

Ano, je to možné. Obojek proti štěkání efektivně a humánně zastaví štěkání vašeho psa během nošení obojku. Obojek proti štěkání by se měl nasazovat psovi jen tehdy, pokud si nepřejete, aby pes štěkal nebo vyl. Reakce vašeho psa při používání obojku proti štěkání závisí na jeho používání a hlavně temperamentu vašeho psa. Obojek proti štěkání pomůže porozumět vašemu psovi, ve kterých situacích si nepřejete, aby štěkal a ve kterých situacích vám to nevadí. Výsledným efektem je, že správně vycvičený pes se naučí neštěkat, pokud bude mít obojek založen a naopak, bude vědět, že štěkat může, pokud obojek proti štěkání založen mít nebude.

 


 

Je možné, že se aktivuje obojek proti štěkání při štěkání jiného psa?

 

Tím, že všechny obojky proti štěkání (kromě ultrazvukových, které se aktivují pouze pomocí mikrofonu) se aktivují pomocí vibračního senzoru, není možné, aby se aktivovaly při štěkání jiného psa. Vibrační senzor nebude zachycovat vibrace při štěkání jiného psa. Některé obojky z prémiových značek jako PetSafe nebo SportDOG mají navíc vyspělé technologie, které mají dvojitou detekci štěkání. Tato dvojitá detekce štěkání vám zaručuje ještě vyšší bezpečnost falešných aktivací, a navíc je účinná i při vytí.


 

Jak dlouho může můj pes nosit obojek proti štěkání?

 

Nikdy byste neměli nechávat obojek proti štěkání na svém psovi déle než 12 po sobě následujících hodin. Navíc obojek proti štěkání by měl být nasazený pouze v situacích, kdy si nepřejete, aby pes štěkal. Jako například ve Vaší nepřítomnosti nebo při vytí v noci. Avšak ve vaší přítomnosti během dne, kdy štěkat může, by obojek nasazený mít neměl.

 

ilustracia tien

 
Podívat se na komplet nabídku
 

 

obojky proti stekaniu