Každý, kdo žije pod jednou střechou s domácím mazlíčkem, ví, že tento vztah by nefungoval bez vymezených pravidel. V prvním řadě usilujete o to,  svého pejska nebo kočku vychovat – reagovat na povely a naučit je hygienickým návykům. Důležité však je takovou domácnost pravidelně čistit, aby se v ní nemnožily bakterie a nepříjemný zápach.

Plenkové kalhotky pro psa i fenu

Kdysi bylo běžné vídat feny, které měly v době krvácení natažené klasické dámské kalhotky, jen s vystřiženým otvorem pro ocas. Chovatelé se tímto způsobem snažili bojovat proti červeným překvapením na textilích, podlahách, schodech či chodnících. V současnosti již není nutné si takové plenky pro feny vlastnoručně vyrábět, ale dají se pohodlně zakoupit ve všech dobrých chovatelských potřebách. Plenky pro psy se kupují podle velikosti zvířátka, jejich střihové provedení tvoří s tělem dokonalou harmonii. Díky tomu se pejsek nebo fenka mohou bez omezení pohybovat a vykonávat potřebu aniž byste jim museli plenku pokaždé sejmout dolů. Dírka pro ocas je dostatečně velká a pružná, a tak se pejsek může oddat své radosti a vesele ním vrtět. Psí pleny se v domácnosti stanou nezbytností zejména v případě, pokud vaše zvířátko trpí inkontinencí nebo se ještě nenaučilo vyžádat na toaletu. Jsou vyvinuty tak, aby tekutinu rychle nasály a udržely pokožku zvířátka suchou. Pokud tedy jdete do práce a nevychovaného pejska necháte celý den doma samotného, plenu mu bez výčitek svědomí nasaďte, nepůjde o týrání. Stejně udělejte před delší cestou autem nebo když se chystáte k někomu na návštěvu, předejdete nepříjemným situacím. Plenky pro psy můžete dostat ve dvou provedeních. Jednorázové po použití zahazujete jako klasické dětské pleny. Ty z mikrovlákna však můžete vyprat a využít vícekrát, dokud se nezničí.

Účinné odstranění moči a nečistot

Asi každý chovatel se již setkal s nevzhlednými skvrnami od moči na koberci, podlaze nebo čalouněných površích. Na těchto skvrnách je nejhorší to, že je někdy ani není vidět, ale zato se dají pořádné cítit. Kdo vejde do bytu, ve kterém žije i domácí zvířátko, většinou charakteristický zápach zpozoruje ihned. Neodradzujte své návštěvy a raději si pořiďte speciální čistící prostředky s vysokým účinkem. Ty nejefektivnější obsahují enzymy rozkládající organické látky, a tak se můžete zvířecí moči a skvrn zbavit nadobro. A nejen fleků, ale i zápachu a bakterií, které není volným okem vidět Čistící prostředky pro domácnosti se zvířaty fungují tak dokonale, že zápach z ošetřených povrchů odstraní a zároveň zvířátko odpudí vykonat potřebu opakovaně na stejném místě. Lze je přidávat do tepovačů čalounění, ale i do pračky. Ty nejpropracovanější odstraňovače skvrn se zbaví i zdánlivě neodstranitelných skvrn, jako jsou stopy od krve nebo výkalů a navíc jsou ještě i šetrné k životnímu prostředí. Ideální řešení je v kombinaci s těmito čistícími prostředky využívat ještě speciální feromonové vůně, které zvířátko navádějí navštěvovat vlastní toaletu a ni vaše květináče či kouty místností.