Postroje pro psy – poradíme, jak si vybrat ten správný

 

 

V posledním období se stále více objevují na trhu s chovatelskými potřebami jako základní pomůcka pro chovatele právě postroje pro psy. Postroj pro psa patří k základnímu vybavení každého chovatele psů. I když možná patříte k chovatelům, kteří upřednostňují pouze obojky pro psy, je mnohdy postroj pro psa neocenitelným pomocníkem aktivního majitele domácího mazlíčka při každodenních činnostech.

Proč je postroj pro psa důležitý?

 

Kontrola pohybu: V první řadě jde o funkčnost postroje pro majitele a to, aby měl majitel pohyb psa vždy pod 100% kontrolou. Pokud máte energického psa, běžný obojek pro psa nemusí být dostačující při kontrole pohybu psa. V tomto ohledu každý i základní model postroje pro psa splní svou funkci.

Podpora výcviku: Některé speciální postroje pro psy fungují jako pomůcka při výcviku chůze na vodítku. Fungují jednoduše jako prevence proti tahání na vodítku. V posledních letech přicházejí na trh stále kvalitnější postroje pro psy proti tažení, které přirozeným způsobem a bez velké námahy dokážou psa při chůzi na vodítku uklidnit a skoro úplně eliminovat tah na vodítku.

Pohodlí pro psa: Zadruhé je postroj pro psa skvělý, jeho nošení v souvislosti s vodítkem je pro psa většinou mnohem pohodlnější, protitlak se při tahu nesoustředí výlučně na oblast krčních obratlů psa, ale přiměřeně se rozloží na oblast obvodu hrudi psa, a tak lze předejít i možným nepříjemným zraněním.

Podpora při sportovních aktivitách: V dnešní době existuje mnoho postrojů pro psy speciálně určených pro sportovní aktivity jako jsou například skijoring, mountainboard-joring, skatejoring, bikejoring nebo canicross.

Bezpečnost pro psa je dalším bodem v souvislosti s postrojem pro psa. Většina pejskařů se již setkala se situací, kdy se jim pes jednoduše dokázal "vysoukat" z obvodu obojku a zmizet ... Popřípadě, pokud se pohybujete ve vysokohorském náročném prostředí, bezpečnostní postroje pro psy se speciálním úchytem pro přenášení psa Vám zvyšují jak bezpečnost pro Vás tak i pro psa.

V neposlední řadě postroj pro psa je skvělým módním doplňkem pro psa. Pohrajte si s barvami a designem a budete mít doma stále módní ikonu. 

 

Jaké postroje pro psy existují?

 

Zde platí, kolik lidí tolik chutí ... Postroje pro psy mohou být běžné, sportovní, bezpečnostní nebo víceúčelové. Některé postroje pro psy jsou určeny pro výcvik, například postroje pro psy proti tažení nebo určené právě k tažení (skijoring, bikejoring nebo canicross). Kvalitní postroje pro psy jsou vybaveny například signálními nebo svítícími prvky, aby bylo psa dobře vidět i v šeru či tmě.

 

Jak si správně vybrat postroj pro psa? 


V první řadě si zodpovězte otázku, na co vám má postroj pro psa primárně sloužit?

» Postroj pro psa na zvýšení pohodlí pro vašeho psa?

» Módní doplněk? - Pokud si vybíráte postroj pro psa proto, že se vám líbí, máte na výběr z množství provedení a značek bez omezení v různých cenových úrovních.

» Pomůcka při výcviku? - například postroj pro psa proti tažení.

» Bezpečnost pro psa? - při outdoorových aktivitách, horolezectví, turistice, skialpinismu apod.

» Postroj pro psa na sportovní aktivity - na běhání, při horolezectví, na tažení psa jako je například skijoring, bikejoring nebo canicross .

 

Při výběru postroje pro psy je důležité kromě ceny výrobku zhodnotit i kvalitu provedení postroje. Levnější postroje pro psy mají kromě méně kvalitního polstrování i levnější provedení popruhů. Kvalitní postroje pro psy mají provedení popruhů udělané jako základní konstrukci postroje - to znamená, že popruhy procházejí celou konstrukcí postroje samostatně a polstrování je na popruhy našité. Jelikož popruhy jsou jako samostatná kostra postroje, takové provedení vám zaručuje nejen správnou vyváženost postroje ale i vysokou odolnost vůči tahu a namáhání.

Levnější postroje pro psy, mají naopak popruhy pouze přišité na polstrování, což Vám hodně krát může zapříčinit protržení spoje a neúčinnost celého postroje.

 

 

Aak si správně vybrat postroj pro psy podle aktivity?

 

 

postroj pre psy Front Range Harness

 

Postroje pro psy na každodenní používání

 

Primárně se jedná o postroje pro psy na zvýšení pohodlí. Postroj pro psa je vynikající pomocník na to, abyste měli jakýkoliv pohyb psa pod kontrolou. Toto nemusí být nutné pouze pro velké rasy, ale i pro malé psy, kteří jsou mistři v úniku. Z kvalitního postroje se jednoduše žádný pes nevyvleče. Tip při výběru postroje pro psa je zejména dbát na kvalitní prošívání spojů postroje, kvalitní kování, aby při prudkém tahu na vodítku kování neodpadlo. Chcete-li skutečně kvalitní postroj, vyberte si takový, který má co nejméně spojů a má měkké polstrování po obvodu zejména v oblasti hrudníku a za tlapkami, aby se psovi co nejméně odírala srst. Oděr srsti může pro některé psy představovat skutečný problém. Z naší nabídky doporučujeme například postroje od PetSafe  - EasySport™ Postroj pro psa nebo Ruffwear FrontRange harness.

ilustracia tien

 

 easy walk

 

Postroj pro psa proti tažení – pomůcka při výcviku při chůzi na vodítku?

 

V dnešní době dokážete pomocí jemného tahu za speciální postroj naučit psa krásné chůzi na vodítku bez tahu! Tyto postroje jsou patentovány a navrženy výcvikáři psů. Easy Walk Postroj pro psa proti tažení v naší nabídce je speciální postroj proti táhnutí s unikátním upínacím systémem pro vodítko na hrudi, což efektivně dokáže psa zastavit od tahání a nasměrovat jeho pozornost na stranu majitele.

ilustracia tien

 

 

postroj na tahanie

 

 

Postroj pro psa na tažení – postroje pro psy určené na různé sportovní aktivity

Sport se psem? Žádný problém! Speciální postroje pro psy určené na různé sportovní aktivity.

Pokud aktivně trávíte volné chvíle venku například na běžkách, skialpech nebo preferujete běh, vyberte si z naší široké nabídky tzv. joring postrojů pro psy - takz. Postroje pro psy na tažení. Tyto postroje jsou využívány například při sportech jako skijoring, mountainboard-joring, skatejoring, bikejoring nebo canicross. Postroje jsou speciálně uzpůsobené pro pohodlí a bezpečnost pro psa i pro majitele na společné outdoorové aktivity. Tyto postroje pro psy jsou běžně více polstrované a ušité tak, aby rovnoměrně rozložily tah na většinu těla psa a mají speciální upínání k vodítkům, které nosí majitel buď kolem pasu nebo na ruce. 

ilustracia tien

 

 

postroj pre psy Web Master Harness

 

Bezpečnostní postroj pro psa – postroj pro outdoorové aktivity

 

V případě, že jste majitel psa a máte rádi trávení času v přírodě, na stanovačce či turistiku se svým čtyřnohým přítelem, doporučujeme vám vybrat si kvalitní polstrované postroje se speciálním úchytem, které vám pomohou v terénu. Vyberte si například postroj pro psa značky RuffwearWeb Master Harness, který je určen k manévrování a na pomoc psům při překážkách, a také je určený pro pracovní psy. Polstrované hrudní a břišní popruhy tohoto a podobných postrojů v této kategorii je dělají nejen maximálně pohodlnými pro celodenní nošení v terénu, ale postroj je vyvážený a navržen tak, že pomocí speciální rukojeti na vrchní straně postroje je pes při zvednutí ve vodorovné poloze. Tyto postroje jsou často využívány při lavinových a záchranářských psech, pracovních psech a jsou vhodné i pro psy s amputací.

ilustracia tien

 

 postroj pre psa Double back harness

 

Bezpečnostní postroj pro psa – postroj pro psy pro horolezce

 

Samostatnou kategorií postrojů pro psy jsou bezpečnostní postroje pro horolezce. Jsou navrženy tak, aby bezpečně pomohly při zvedání a spouštění psů v náročných oblastech a snesou zátěž rovnající se až 900 kg nebo 8,9 kN! - např. postroj pro psa Ruffwear Doubleback ™ )

tien

 
Podívat se na komplet nabídku