Elektronický obojek - poradíme jak si vybrat ten správný

 

Elektronické (elektrické) obojky představují moderní řešení, jak mít své zvířátko pod kontrolou. Mnohé obsahují takové bohaté funkce, že se výborně hodí pro účely výcviku. Elektrické obojky se kupují podle velikosti a váhy psa, aby dokázalyoptimálně fungovat, a ve většině případů jsou i vodotěsné či schopné ponořování. Díky této technické hračce můžete vašeho psa vycvičit i bez použití vodítka. Pro nízkou váhu obojku má váš pes při pohybu zajištěný komfort. Pomůže vám při tom zvuková, statická nebo vibrační korekce. Elektrický obojek i vysílačka se dají dobít a při zakoupení extra obojků je možné působit i na několik psů najednou.

 

Jak elektronický obojek funguje?

Elektronický obojek je výborná pomůcka při výcviku psa bez použití vodítka do vzdálenosti podle výběru zařízení. Při stisknutí ovládacího tlačítka na vysílačce, vysílačka vyšle signál, který aktivuje elektronický obojek na krku psa a vyšle korekční signál, který může být podle typu elektronického obojku zvukový, vibrační, sprejový nebo statický signál. U všech elektronických obojkůsi můžete nastavit intenzitu varovných signálů od nejnižší úrovně a tím pádem přizpůsobit úroveň intenzity temperamentu vašeho psa.

 

elektronicke_obojky

 

 

Výcvik pro elektronický obojek pro psy

Při správném použití elektronického obojku bude výcvik vašeho psa jednoduchý a efektivní. Pes se naučí různým povelům, které je někdy bez vodítka velmi obtížné naučit (např. povel "ke mně" a pod.). Jedním z nejdůležitějších povelů je naučit psa, aby na zavolání přišel k majiteli. Pokud Váš pes nereaguje na Vaše volání a pokud navíc má pes tendenci pronásledovat auta, ptáčky či dokonce lidi, elektronický obojek je výcvikové zařízení, které si s tím jistě poradí.

Navíc pomocí tohoto elektronického obojku dokážete i staršího psa odnaučit už naučeným zlozvykům, jako je například vyskakování na lidi, hrabání v odpadcích (nebo alternativně "rytí zahrady"), nadměrného štěkání, ležení na Vašem oblíbeném křesle a pod. Elektronický obojek je vynikajícím pomocníkem i při kontrolování psa, pokud má tendenci "sbírat odpadky". Budete schopen na dálku psovi zadat povel "pusť" a on či ona vás určitě poslechne ještě před "spolknutím sousta" a po jistém čase se k danému zlozvyku již nevrátí.

Přečtěte si náš článek ohledně výcviku psa pro elektronické oplocení ZDE

 ilustracia tien

 

Jak si vybrat elektronický obojek pro psy ?

Pokud se chcete rozhodnout, které řešení a který elektronický obojek pro psy je pro vás a vašeho psa správné, zvažte hlavně jaký typ korekce preferujete, váhu psa, temperament vašeho psa, vzdálenost vysílaného signálu, vodotěsnost a počet psů, na který ho budete používat.  Jednotlivé elektronické obojky se liší různými funkcemi a technologiemi. Máte malého psa? – oceníte elektronický obojek určený pro malého psa. Máte velkého psa? – oceníte elektronický obojek určený pro velkého psa. Chodíte se psem na turistiky do přírody? – vyberte si elektronický obojek s dosahem nad 500m. Bude s ním plavat i v jezeře? – vodotěsný - ponořitelný elektronický obojek je právě pro vás. Chcete namísto statické korekce, vibraci nebo sprejovou korekci? Vyberte si elektronický obojek s vibrační, nebo sprejovou korekcí.

 

Jak si vybrat elektronický obojek pro psy podle dosahu zařízení?

 

Dosah elektronických obojků výrobce vždy udává při rovinatém terénu. Dosah signálu při elektronických obojcích ovlivňují různé faktory, jako je počasí, terén, po případě jiné překážky, jako jsou budovy nebo vedení vysokého elektrického napětí. Dalším významným faktorem je spolehlivost údaje, který udává výrobce. Obecně platí fakt, že na údaj u čínských výrobců se nedá velmi spolehnout a platí pravidlo, že při údaji 300m je reálný dosah kolem 150m.

Při výběru toho správného elektronického obojku je důležité si uvědomit, v jakém terénu a při jakých příležitostech ho budu používat. My vám nabízíme rozdělení do 3 základních skupin.

Elektronický obojek s dosahem do 500m – jedná se o elektronické obojky, které slouží hlavně na výcvik na cvičišti po případě na základní venčení, kde potřebujete, aby vám pes neodběhlna delší vzdálenost

Elektronický obojek s dosahem od 500m do 1000m – jedná se o elektronické obojky, které vám výborně poslouží kromě výcviku na cvičišti, běžného venčení i při turistice v přírodě a v lese. Například na houbách. Při členitém terénu třeba počítat, že dosah zařízení se vám významně snižuje, avšak s elektronickým obojkem s dosahem kolem 1000m, můžete kontrolovat chování vašeho psa i pokud vám zaběhne za kopec.

Elektronický obojek s dosahem nad 1000m- jedná se o elektronické obojky, které vám výborně poslouží kromě výcviku na cvičišti, běžného venčení, při turistice v přírodě a v lese, ale i při opravdu náročných podmínkách v přírodě. Elektronické obojky s dosahem nad 1000m se mnohdy používají i při sportovních aktivitách po případě lovu, kde předpokládáte, nebo vyžadujete odběhnutí vašeho psa na delší vzdálenost, klidně i na 500 až 1000m.

Elektronický obojek s dosahem nad 10km –speciální kategorie elektronických obojků, která je jen v kombinaci s GPS. Jedná se o plně profesionální elektronické obojky, které jsou více méně GPS obojky s profesionální funkcionalitou. Jejich využití je hlavně pro myslivce, protože běžný člověk nepředpokládá odběhnutí svého psa na několik kilometrů. 

 

psy

 


 

Jak si vybrat elektronický obojek pro psy podle velikosti psa?

 

Elektronický obojek pro psy - univerzální nebo pro všechny velikosti psů. Jedná se o elektronický obojek, ukterých výrobce uvádí univerzální použití pro všechny rasy a velikosti psů. Ze zkušeností vám radíme, abyste se více méně řídili podle váhy a velikosti obojku. Aby se Vám nestalo, že na malé plemeno si koupíte obojek s váhou více než 100gr.

Elektronické obojky pro malé psy

Jedná se o elektronické obojky speciálně vyvinuté pro malé psy. Kromě menší váhy obojku je mnohem důležitější, že výrobce speciálně upravil obojek pro malá plemena. Jedná se buď o softwarové nastavení, nebo o intenzitu korekce, která je upravena právě na menší plemena psů. V případě, že máte plemeno pejska do 8kg, jednoznačně doporučujeme si vybrat právě tento typ elektronického obojku.

Elektronické obojky pro velké psy

Jedná se o elektronické obojky speciálně vyvinuté pro velké psy. Více méně platí vše, co je popsáno při obojcích pro malé psy až na ten rozdíl, že výrobce je speciálně vyvinul pro velká plemena. Kromě váhy obojku, softwarového nastavení se jedná i o možnost si nastavit větší intenzitu korekce.

Zde je důležité si uvědomit, že elektronické obojky pro velké psy je možné použít i pro menší plemena - hlavně tatvrdohlavéjší, kde si potřebujete nastavit intenzivnější korekci, pokud je to nutné.

 

ilustracia tien

 

elektronicke_obojky

 

Jak si vybrat elektrický obojek podle korekce

 

 

ikona ultrayvuk» ELEKTRICKÝ OBOJEK SE ZVUKOVOU KOREKCÍ

Obecně jde sice o málo efektivní formu, pokud ovšem máte poslušného pejska, který není příliš tvrdohlavý, rychle se učí a osvojuje si určité modely chování, bude mu stačit i zvukový signál. Přístroj je bezpečný a pes slyší jen nepříjemný zvuk. Sluch je 100% chráněn.

Nabídku elektrických obojků s tímto typem zvukové korekce najdete:  ZDE

________________________________________

ikona vibracia» ELEKTRICKÝ OBOJEK S VIBRAČNÍ KOREKCÍ

Prostřednictvím nízkofrekvenčních vibrací cítí pes mírně "mraučení" v oblasti hlasivek, tedy na spodní části krku. Jde o poměrně efektivní způsob, který je vhodný pro malá i střední plemena. V případě velkých psů by však efekt nemusel být dostačující.

Nabídku obojků s tímto typem vibrační korekce naleznete:  ZDE

________________________________________

 » Ikona sprejELEKTRICKÝ OBOJEK - SE SPREJOVOU KOREKCÍ

Obojek, v případě korekce, vystříkne citronelový nebo bezpachový sprej, který je pro zvíře nepříjemný. Při tomto způsobu se nedá jednoznačně určit, jak pes zareaguje. Bázlivý typ si určitě uvědomí, že ho čeká něco nepříjemného, avšak odvážný a hravý by nemusel "pochopit", že jde o způsob, který ho má odnaučit štěkat.

Nabídku obojků s tímto typem sprejové korekce naleeznete:  ZDE

________________________________________

ikona staticka korekcia» ELEKTRICKÝ OBOJEK SE STATICKOU KOREKCÍ

Nejefektivnější způsob korekce je statická korekce, která prošla mnoha výzkumnými procesy a stále se jeví jako nejlepší a nejefektivnější způsob korekce. Obojek využívá impuls statické elektřiny vysílané ze dvou kontaktů. Stejně jako všechny ostatní druhy, je maximálně bezpečný a na výběr máte několik stupňů korekce, v závislosti na velikosti i plemene.

Nabídku obojků s tímto typem statické korekce naleznete:  ZDE

ilustracia tien

 

ilustracia

Jak si vybrat elektronický obojek podle kvality výrobce

 

Hodnocení kvality produktu a jeho výrobce je vždy tak trochu subjektivní věc. Samozřejmě, pokud se výrobek poškodí tak je zkažený, avšak pokud chceme hodnotit kvalitu provedení výrobku, spolehlivost technologie a u obojků proti štěkání i kvalitu dostupných manuálů, návodů na výcvik a použití výrobku, je vždy sporné, kdo vám dané hodnocení poskytuje. My Vám chceme zprostředkovat informaci o organizaci, která sdružuje nejvýznamnější výrobce elektronických zařízení. 

 

ECMA™ - The Electronic Collar Manufacturers Association™

ECMA

Filozofií a cílem organizace ECMA™ je vyvíjet produkty, které podporují dobré životní podmínky zvířat a zlepšují komunikaci a vztahy vlastníků s jejich domácími mazlíčky. Zlepšením komunikace mezi domácími zvířaty a jejich majiteli, se zároveň upevňuje jejich vzájemný vztah. Členové této organizace se zavázali dodržovat standardy kvality výrobků, jejich humánnosti a bezpečnosti pro zvířata. Poskytováním a udržováním nejaktuálnějších výcvikových postupů, důkladně zpracovanými uživatelskými příručkami a manuály, umožní vlastníkům efektivně, zodpovědně a humánně používat výcvikové elektronické systémy.

Jinými slovy, výrobce, který je členem této organizace, kromě dodržování standardu kvality výrobků, jejich humánnosti a hlavně bezpečnosti pro zvířata, se zavazuje poskytovat odborné a důkladné příručky a manuály, které zajistí správné používání elektronických zařízení. 

 

 ilustracia tien

 

ilustracia

Jak si vybrat elektronický obojek podle značky

 

V dnešní době je na trhu množství výrobců a značek, které nabízejí různé typy a různé kvality elektrických obojků pro psy. V naší nabídce najdete jen ověřené značky.

________________________________________

Elektronický obojek pro psy Petrainer

logo PetRainer

Jedná se o elektronický obojek od čínského výrobce iTronic. Jsou velmi cenově přístupné a poměrně spolehlivé. Jsou určené hlavně pro zákazníky, kteří nevyžadují pokročilé technologie a jsou cenově orientovanízákazníci.

Výrobce Petrainer není členem organizace ECMA.

________________________________________

Elektronický obojek pro psy Numaxes

ECMA

logo numaxes

Jedná se o elektronický obojek od evropského – francouzského výrobce Numaxes. Od tohoto výrobce máme poměrně širokou nabídku od základních modelů až po prémiové modely. Jedná se o velmi kvalitní zařízení.  

Výrobce Numaxes je členem organizace ECMA, což vám zaručuje kvalitu a spolehlivostneškodnosti výrobků na zdraví Vašeho pejska.

 ________________________________________


Elektronický obojek pro psy PetSafe ECMA

PetSafe logo

Jedná se o elektronický obojek od amerického výrobce Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačně největší světový výrobce elektronických zařízení. Je největší inovátor v daném segmentu a je držitelem značek PetSafe a SportDOG. Elektronické obojky PetSafe se vyznačují velkou kvalitou a spolehlivostí. Značka PetSafe má v nabídce všechny dostupné typy elektronických obojků pro psy pro malá, velká plemena s různými dosahy. 

Výrobce Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladatelem a členem organizace ECMA, což vám zaručuje kvalitu a spolehlivost neškodnosti výrobků na zdraví Vašeho pejska.

 ________________________________________

 

Elektronický obojek pro psy SportDOG ECMA

SportDOG logo

Jedná se o elektronický obojek od amerického výrobce Radio Systems Corporation. Radio Systems Corporation je jednoznačně největší světový výrobce elektronických zařízení. Je největší inovátor v daném segmentu a je držitelem značek PetSafe a SportDOG. Elektronické obojky SporDOG se vyznačují velkou kvalitou a spolehlivostí. Značka SportDOG má v nabídce všechny dostupné typy elektronických obojků pro psy pro malá, velká plemena s různými dosahy.

Výrobce Radio Systems Corporation (PetSafe a SporDOG) je zakladatelem a členem organizace ECMA, což vám zaručuje kvalitu a spolehlivost neškodnosti výrobků na zdraví Vašeho pejska.

 ________________________________________


 ilustracia tien

 

 

  


Přečtěte si naše všechny články týkající se elektronických obojků

 

ilustracia tien

 

 
Podívat se na komplet nabídku
 

 

 

 

 

baner_elektronicke_obojky